Over ons

Sinds 1989 zijn wij gevestigd aan de Dorpsstraat 23 in Garderen. Al ruim 75 jaar zijn wij een puur ambachtelijk bedrijf, waar de meeste producten uit eigen keuken komen en waarbij we streven naar een optimale kwaliteit. 

Een feestje, gezellig tafelen of misschien geen tijd of zin om te koken, door middel van onze site willen wij u laten zien dat u bij ons aan het goede adres bent. Voor vers gesneden vlees, pan-klaar artikelen, worst, vleeswaren, maaltijden tot belegde broodjes. Met ons team besteden wij de grootst mogelijk zorg aan uw bestelling.

     

Droge Veluwnaer met bite

Gert Schuiteman is de man van innovatie. Opgegroeid in de slagerij van zijn vader, waarmee zijn grootvader (die heette ook Gerrit) al voor de oorlog een start had gemaakt. . ,,Ik wil mijn klanten laten weten waar het vlees vandaan komt dat zij op hun bord krijgen'', zegt Gert Schuiteman die het merendeel van hetgeen hij verkoopt in eigen keuken bereidt. Van rookworst tot ham en pekelvlees.

Schuiteman is wars van eenheidsworst. Uit zijn drogerij komt zijn paradepaardje: vleeswaren die zo authentiek zijn dat hij er een merknaam aan verbindt: Veluwnaer. Zowel zijn Veluwse coppa (gemaakt van varkensnek), de ham, nagelhout (gedroogd vlees uit de bil van de koe) en de metworst zijn ermee in aanraking geweest. De coppa droogt vijf, de ham minimaal negen maanden. De nagel in nagelhout verwijst naar de spijkers waaraan het rundvlees bij (rijke) boeren hing te drogen.

Herkomst rundvlees

Veiligheid van rundvlees staat de laatste jaren sterk onder de aandacht, naast het etiketteringssysteem en de BSE-keuring komen al onze koeien bij een vaste mester vandaan.

Al jaren hebben wij een goede relatie met deze mester, zodat wij exact weten wat voor herkomst, welk voer en op wat voor een wijze de dieren gemest worden. Dit vindt u terug in onze toonbank met een (h)eerlijk stukje rundvlees

Herkomst varken: Het Vallei Varken

Onze varkens zijn de Vallei Varkens van ondernemer Gerald Deetman. Gerald wil gezonde varkens grootbrengen zonder behandelingen en daarmee uiteindelijk een betere opbrengst behalen. Daar heeft hij zijn hele bedrijf op ingericht. Hij koos er bewust voor om niet te groeien in zeugen en heeft allerlei werkprotocollen ontwikkeld ten gunste van de diergezondheid. Het resultaat: weinig vaccins, het achterwege laten van behandelingen, veel betere technische resultaten en een groter werkplezier. Dit moet zich uiteindelijk ook vertalen in een betere opbrengst van zijn Vallei Varken.